Δικηγορικό Γραφείο

[...]

«Σε απάντηση των ανυπόστατων και άκρως συκοφαντικών δημοσιευμάτων που αβασάνιστα επέλεξαν να δημοσιεύσουν ορισμένοι δημοσιογράφοι, λησμονώντας την βασική και στοιχειώδη αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί ισότιμης μεταχείρισης και ενημέρωσης της άλλης πλευράς, δηλώνουμε ότι είμαστε ευτυχείς που όλες αυτές οι κατασκευασμένες και ψευδείς καταγγελίες του εν διαστάσει συζύγου, δεν βρήκαν κανένα έρεισμα στα έμπειρα ώτα των φυσικών μας δικαστών, οι οποίοι πολύ γρήγορα κατάλαβαν ποιο είναι το πραγματικό θύμα στην συγκεκριμένη υπόθεση και ποιος ο κακοποιητικός δράστης, ο οποίος, μέχρι σήμερα, δρα ανενόχλητος δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας, έντονου φόβου και απελπισίας στο θύμα του.

»Στα πλαίσια της ανωτέρω συμπεριφοράς, ήτοι της νοοτροπίας που ενδημεί στις ημέρες μας, ειδικά αν συνδυάζεται με μεγάλο πλούτο, του ότι «μπορώ να κάνω οτιδήποτε, να χειρίζομαι τους ανθρώπους με τον χειρότερο τρόπο και να μένω ατιμώρητος» εντάσσεται και η προσπάθεια διάλυσης κάθε υποστηρικτικού πλαισίου που προσπαθεί να δημιουργήσει το θύμα, ώστε τελικά να μείνει αβοήθητο και εύκολη λεία στα χέρια του. Η υπόθεση δεν αφορά, όμως, μόνο τις δικαστικές αίθουσες. αν και μπορεί εύκολα να εκτραχυνθεί και να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για το θύμα, αφορά και όλη την κοινωνία.

»Ως εκ τούτου και λόγω της μεγάλης κοινωνικής σημασίας του φαινομένου, ως Δικηγόροι τονίζουμε ότι οι κακοποιητές κάθε κλίμακας δεν πρέπει να χαίρουν της ανοχής μας. ούτε να βρίσκουν διέξοδο μέσω δημοσιευμάτων που σκοπό έχουν να κρατήσουν το θύμα σιωπηλό και τρομοκρατημένο μέσω της ντροπής και των ενοχών. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι πάντα να καθιστούμε σαφές ότι τέτοια περιστατικά δεν γίνονται δεκτά μέσα στις οικογένειές μας, μέσα στις ομάδες μας, μέσα στον κοινωνικό ιστό. Και αυτό είναι μία πρωταρχική υποχρέωση του Τύπου.

Οι Δικηγόροι,

Μίνα Καούνη – Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου»

 

Το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ  («Με έμπλεξε με ναρκωτικά για να με καταστρέψει» - 2 Οκτωβρίου 2016) μπορείτε να το βρείτε εδώ.


 Μη χάνετε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας. Ακολουθήστε μας τώρα στα Google News