Δικηγορικό Γραφείο

Με αφορμή το συγκλονιστικό "Το Ζ της Ζωής", της Γωγώς Ατζολετάκη, περιμένω όλους τους διαδικτυακούς μου φίλους και συνεργάτες στο φιλόξενο Αίθριο του Polis Art Café, την Τετάρτη 9/3/16 στις 19.30, για να συζητήσουμε ένα σοβαρότατο θέμα: Αυτό της ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για φαινόμενο με τεράστιες προεκτάσεις σε παγκόσμια κλίμακα, γι' αυτό και συγκρίνεται ευθέως με την κοινή τρομοκρατία, αλλά με πιο πολλά θύματα από αυτήν και φυσικά πολύ χαμηλό κρατικό budget για τα θύματά της.

Η έλλειψη επικοινωνίας, οι στερεότυποι ρόλοι των φύλων, η παραδοσιακή έννοια της οικογένειας στην Ελλάδα, η έλλειψη επαρκών δομών που αναγκάζει τα θύματα να διαμένουν με τον θύτη, η έλλειψη κατάρτισης και η, συχνά , στερεοτυπική στάση των διωκτικών αρχών απέναντι στα θύματα και, κυρίως, ο κοινωνικός στιγματισμός του θύματος, είναι από τα θέματα που θα συζητήσουμε. Θα μας απασχολήσει επίσης το ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός, ότι παρά τη δεκαετή ζωή του νόμου 3500/2006, στην πράξη φαίνεται ακόμη να μην έχουν επιλυθεί οι δυσκολίες εφαρμογής του, με ορατό τον κίνδυνο το νομοθέτημα να μην αναπτύξει τα αποτελέσματα, για τα οποία θεσπίστηκε .

Και να μη ξεχνάμε ότι η ενδοοικογενειακή βία και κάθε μορφής βία είναι το χρησιμότερο εργαλείο της εξουσίας. Μεταξύ των άλλων "απαιτείται" από τον καταπιεσμένο να μεταμορφώνεται σε εν δυνάμει καταπιεστή-προφανώς όχι με την ίδια ισχύ, αλλά μίνι-καταπιεστή ,που εσωτερικεύει την βία που εισπράττει και την εκτονώνει με τη σειρά του σε ακόμη πιο περιθωριοποιημένους από εκείνον. Επομένως η εξουσία κερδίζει διπλά : αφενός οι μίνι-δικτάτορες δεν συμμετέχουν σε κάποιο αγώνα και αφετέρου ενδυναμώνεται κυκλικά το ίδιο σύστημα εξουσίας και βίας.

ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά!


 Μη χάνετε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας. Ακολουθήστε μας τώρα στα Google News