Δικηγορικό Γραφείο
Θα αντέξει το Κράτος Δικαίου να λερώσει τα χέρια του με αίμα;;

Εδώ και επικίνδυνα πολλές ημέρες, βρισκόμαστε θεατές στην απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματά του.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για τη μεταφορά του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ- οι οποίες, παρεμπιπτόντως, δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων στον προοδευτικό χώρο, για την έννοια του σωφρονιστικού χαρακτήρα που τις διακατέχουν είναι η απόδειξη ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δεν πρέπει να λάβει ποτέ τα νόμιμα δικαιώματά του, όπως λαμβάνει κάθε κρατούμενος.

Με τη ζωή ενός ανθρώπου να κρέμεται από μια κλωστή, η υπερφιλόδοξη wanna be Sarah Pallin, κα Σοφία Νικολάου, σε ένα επιχείρημα ακραίου κυνισμού, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να αποδομήσει το κράτος δικαίου εκμηδενίζοντας τη σημασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας και διαλαλώντας όπου σταθεί και βρεθεί «ότι η απεργία πείνας γίνεται για να επιλέξει ο Κουφοντίνας τη φυλακή που επιθυμεί (!)».

Την ώρα που η Διεθνής Αμνηστία παίρνει θέση και καλεί τις ελληνικές αρχές να ακολουθήσουν τις συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και να παράσχουν στον κρατούμενο πρόσβαση στις σχετικές αποφάσεις για τη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια καθώς και το σκεπτικό αυτών, την ώρα που άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό χώρο, απευθύνουν εκκλήσεις να μην πεθάνει άνθρωπος στο βωμό της πολιτικής εκδίκησης, η κυβέρνηση μάλλον ζηλεύει τη δόξα της πιο ακραίας πρωθυπουργού, Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία άφησε τον Ιρλανδό Μπόμπι Σάντς να πεθάνει εξαθλιωμένος, έπειτα από μία μαζική απεργία πείνας, ισχυριζόμενη ότι μόνος του διάλεξε το θάνατο!

Η Δημοκρατία μας, δεν είναι εκδικητική και δεν κινδυνεύει από ανθρώπους που καταδικάσθηκαν και εκτίουν τις ποινές τους. Η Δημοκρατία κινδυνεύει από ανθρώπους που τη λοιδορούν και που θεωρούν ότι το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τσιφλίκι τους και a la carte. Από ανθρώπους με τάσεις εξουσιομανίας, βουλιμικούς στη διαχείριση αρμοδιότητάς τους, που θεσπίζουν νόμους με φωτογραφικές διατάξεις για εκδίκηση και τοξικότητα.

Το προφανές ζήτημα με τα δικαιώματα είναι ότι αν είσαι υπερ αυτών, θέλεις να εφαρμόζονται σε όλους! Δεν τίθενται διλήμματα στη Δημοκρατία και κανένας δε μένει αλώβητος από την καταπάτηση του Κράτους Δικαίου. Η εκδικητική πολιτική της Πολιτείας εφαρμόσθηκε πάνω σε κρατούμενο, παραβιάζοντας τη φωτογραφική -κατά τα άλλα-διάταξη , που οι ίδιοι θέσπισαν , του οποίου η καταδίκη είναι αμετάκλητη με τη μεταγωγή τους από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στο Δομοκό, αν και ο νόμος επέτασσε τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Η Δημοκρατία αυτής της χώρας κλυδωνίζεται ανελέητα και οι εκπρόσωποί της αγνοούν τις βασικές αρχές της, κάνοντάς την μπαλάκι στα χέρια εκδικητικών θεσμικών οργάνων που αγνοούν το Κράτος Δικαίου και θεωρούν ότι αποδέκτες ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μονάχα οι Άριστοι.

Οι ώρες λοιπόν περνούν. Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πεθάνει θα αντέξει το Κράτος Δικαίου αυτή την απώλεια; Θα είμαστε η ίδια Δημοκρατία την επόμενη μέρα;


* Γράφει η Ασημίνα Καούνη και η συνεργάτις του γραφείου Αγγελική Ψαράκη


 Μη χάνετε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας. Ακολουθήστε μας τώρα στα Google News